Vandaag het bericht in diverse media dat de Treant Zorggroep volgend jaar 15 miljoen euro moet bezuinigen op de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Volgens Treant wordt er teveel verlies geleden.Volgens de berichtgeving werd het verlies tot nog toe gecompenseerd met winst op de andere zorgactiviteiten van de zorggroep. Daar moet volgens Treant een eind aan komen; de Raad van Bestuur wil de ziekenhuiszorg in 2018 weer rendabel hebben. Daarvoor moet vijftien miljoen worden bespaard. Die besparing dient te komen door efficiënter te werken en door efficiënter om te gaan met bedden. De plannen zijn in ontwikkeling en eind van het jaar wordt meer bekend. Wat dit betekent voor het personeel is vooralsnog niet bekend.

Dit is de zoveelste tegenslag voor het Refaja ziekenhuis. Begin dit jaar was er ook al reuring rond berichten dat er mogelijk afdelingen zouden verdwijnen uit het Refaja en dat de spoedeisende hulp geconcentreerd zou worden in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dit liep met een sisser af.

Het Refaja is een grote werkgever in de regio en schept veel werkgelegenheid. We zouden het zeer betreuren  als hier mensen moeten worden ontslagen. Lokaal Betrokken wacht met spanning de plannen van Treant af.