In Musselkanaal viel zaterdagavond 22 december een ongeval te betreuren op het kruispunt Exloërweg en de Schoolstraat/Sluisstraat te Musselkanaal: de zoveelste! Raadsfractie Lokaal Betrokken wil opheldering van het college van B&W.

“Er gebeuren regelmatig ongelukken op het betreffende kruispunt”, aldus fractievoorzitter Jur Mellies van de fractie Lokaal Betrokken. “En we zijn bang dat als er niet iets gebeurt er vroeg of laat dodelijke slachtoffers gaan vallen: dat kan toch niet de bedoeling zijn.”

Mellies heeft over de veiligheid van het kruispunt schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil de fractie weten hoeveel ongevallen er de laatste jaren hebben plaatsgevonden en hoeveel daarvan met letsel. Ook wil Lokaal Betrokken weten wat het college van de situatie vindt; belangrijker nog wat ze er aan denkt te gaan doen.

Mellies wil zo snel mogelijk antwoord. “De gemeente is momenteel met winterreces, maar we hopen op een spoedige beantwoording van het college. Maandag 28 januari is de eerstvolgende raadsvergadering en dan willen we het er graag over hebben.”