Treant Zorggroep wil de afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde van het Refaja ziekenhuis sluiten. Lokaal Betrokken is boos en bezorgd over dit besluit en vinden het onverteerbaar. We zijn daarom een petitie gestart op Petities.nl  We roepen iedereen op deze te steunen. Wij willen natuurlijk dat het Refaja een volwaardig ziekenhuis blijft.

Treant Zorggroep maakte het besluit afgelopen dinsdag 15 mei bekend. Vanaf het najaar wil Treant alle klinische verloskunde en klinische kindergeneeskunde concentreren op de locatie Scheper in Emmen. Op de locaties Refaja (Stadskanaal) en Bethesda (Hoogeveen) kunnen patiënten dan alleen nog terecht voor poliklinische zorg, dagbehandelingen en voor- en nazorg op de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. Het bericht sloeg in als een bom! Zowel in en rondom Hoogeveen, als ook in en rondom Stadskanaal wordt vol ‘ongeloof’ gereageerd. Acties worden voorbereid, of zijn al gaande. Dit besluit moet natuurlijk teruggedraaid worden. Sluiten van de afdelingen is ‘onverteerbaar’.

Kinderarts gezocht

Het is ons bekend dat Treant al geruime tijd te kampen heeft met een structureel tekort aan kinderartsen.  Als gevolg daarvan heeft Treant op 18 december 2017 de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van locatie Scheper in Emmen tijdelijk moeten sluiten. Wij van Lokaal Betrokken zijn toen een actie gestart: middels de website kinderartsengezocht.nl  hebben we getracht meer kinderartsen richting het noorden te krijgen. Helaas dus nog zonder resultaat. Maar we laten het er niet bij zitten. Met de petitie proberen we het besluit niet alleen terug te draaien, maar willen ook de website kinderartensgezocht.nl nog actiever gaan promoten. We hopen dat mensen de petitie massaal gaan ondertekenen, en dat de website maximaal gedeeld wordt via social media.
Het kan toch niet zo zijn dat afdelingen moeten sluiten omdat er geen kinderartsen te vinden zijn?

Kom op kinderartsen, waar blijven jullie?