Vanmorgen heeft raadslid Jur MelliesĀ een bezoek gebracht aan SBO De Baldakijn aan de Vlaanderlaan 11 te Stadskanaal. Dit op uitnodiging van Jarno Nienhuis, leerkracht groep 8b. Op het programma; kennismaken met de school en het personeel en een uitstapje naar het Streekhistorisch Centrum met groep 8b van meester Jarno Nienhuis en groep 8c van meester Mark Leffers.

De Baldekijn is een school voor speciaal onderwijs. De Baldakijn is er voor diƩ kinderen, die zijn vast gelopen op de reguliere basisschool, vanwege leerproblemen, of sociaal-emotionele problemen. Ook kinderen die het te moeilijk zullen krijgen op een basisschool kunnen terecht op De Baldakijn. Meester Jarno is al sinds 2003 werkzaam op deze school en geeft les aan groep 8b, de hoogste groep.

De ochtend begon met een kennismaking tijdens een korte briefing waar alle leerkrachten, ondersteunend personeel en de directie bij aanwezig waren. Daarna was het verzamelen op het schoolplein waar meester Jarno uitleg gaf aan de kinderen van groep 8b en 8c over wat het doel van het uitstapje was. Daarna ging een deel van de leerlingen op de fiets naar het Streekhistorisch centrum het ander deel al wandelend.

Aangekomen op het Streekhistorisch Centrum werden de leerlingen opgedeeld in groepen. Vervolgens moesten de groepen diverse opdrachten uitvoeren waaronder het raden van oude voorwerpen uit vroeg veenkoloniale tijden. De leerzame morgen werd afgesloten met een klim naar de top van de watertoren.

Al met al een leuke ervaring. Afgesproken is dat we zeker nog eens langs komen, en dat we het dan wat meer over het onderwijs zelf gaan hebben.

Jur Mellies

Jur Mellies

Fractievoorzitter van Lokaal Betrokken in de gemeenteraad van Stadskanaal. Veenkoloniaal in hart en nieren.