STADSKANAAL – Vanmiddag is de nieuwe onderwijsvoorziening aan de Acaciahage officieel geopend, de naam van het gebouw: IKC Acaciahof. De openingshandeling is verricht door wethouder onderwijs Johan Hamster.

IKC staat voor: Integraal Kind Centrum. Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Het nieuwe gebouw aan de Acaciahage biedt onderdak aan christelijke basisschool ‘Het Mozaïek’, de Hagenhofschool, Stichting Peuterwerk en Kinderopvang Noord Nederland.

Duurzaam

De nieuwe onderwijsvoorziening aan de Acaciahage is volledig duurzaam gebouwd en heeft een negatieve EPC (EnergiePrestatieCoëfficient)waarde van -/- 0,45. Dat wil zeggen dat het gebouw meer energie opwekt dan het zelf verbruikt. Dit gebeurt onder andere door de 570 zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn. Het schoolgebouw heeft geen gasaansluiting. Drie elektrische warmtepompen op het dak zorgen op koude dagen voor verwarming en op warme dagen dat het gebouw aangenaam koel gehouden wordt. In de hal van het gebouw hangt een display waarop het verbruik en de opgewekte energie af te lezen valt.