Gisteravond was de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal. Ook dit keer weer georganiseerd in het Geert Teis theater. De opkomst was goed; het programma vermakelijk. Ook is op deze avond de ‘Knoalster van het jaar’ bekendgemaakt. 

Zoals elk jaar organiseert de gemeente Stadskanaal een nieuwjaarsreceptie in het Geert Teis. Ook dit keer weer gepresenteerd door Marcel Nieuwenweg; bekend van RTV Noord en zelf ook woonachtig in Stadskanaal. Het was een avondvullend programma met vraaggesprekken, muziek, sketches van de dames van voormalig ‘Vrouw Holland’, en niet te vergeten de verkiezing van de ‘Knoalster van het jaar 2018).

De avond werd geleid door Marcel Nieuwenweg; en dat deed hij voortreffelijk. Er werd terug- en vooruit geblikt met burgemeester Froukje de Jonge op het afgelopen en komende jaar. Aandacht bijvoorbeeld voor de zorg en hoe we gaan regelen dat dit in ons gebied niet ‘minder’ wordt maar wel ‘beter’. En over de spoorlijn Veendam – Stadskanaal (-Emmen?) waarover in maart een besluit genomen wordt.

Ook was er aandacht voor het 50 jarig bestaan van de gemeente Stadskanaal. Wat er zoal georganiseerd gaat worden door diverse personen, instellingen en bedrijven. De burgemeester gaf aan dat de gemeente vooral ruimte wil laten aan particuliere initiatieven om het 50 jarig bestaan te vieren, en dat de gemeente hierbij wil ondersteunen. Ook werd voor deze gelegenheid een apart logo gepresenteerd.

Knoalster van het jaar 2018 is overigens geworden: Ben Schomaker. Verdiend wat ons betreft! Ben zet zich al jaren in voor de belangen van de inwoners van Musselkanaal. Ook namens ons van harte gefeliciteerd Ben!

Nadien was er de mogelijkheid om nog even gezellig na te keuvelen onder het genot van een natje en een droogje. Al met al was het een geslaagde avond.

Video-impressie op YouTube: klik hier