Na een lange verkiezingsnacht en veel spanning zijn we verheugd met onze eerste officiële zetel in de gemeenteraad!

Met deze eerste zetel kunnen we de komende vier jaar dichtbij het vuur blijven, en een vinger aan de pols houden op wat er in de gemeente gebeurt of gaat gebeuren. Onze verkiezingsbelofte was duidelijk; meer communicatie en voorlichting naar de inwoners wiens belangen je verdedigt. Ook met één zetel verwachten we dit waar te kunnen maken, al werd er gehoopt op het kunnen verdelen van de werklast.

Uitslagen

PvdA CDA CU VVD GBS SP D66 GL LB totaal
Aantal stemmen 1462 2404 2470 930 1219 1999 512 456 798 12250
Einduitslag, totaal aantal zetels 3 5 5 2 2 4 1 0 1 23

De partijen hebben 17 zetels gehaald met de volledige kiesdeler, 6 restzetels zijn verdeeld op basis van het aantal overgebleven stemmen per zetel.
Een lastige rekensom, maar dit komt neer op een extra zetel voor de PvdA, CDA, CU, VVD, SP, en D66. (Rekensom voor de liefhebber: Zetelverdeling)

Toekomst

In de komende dagen gaat Lokaal Betrokken werken aan manieren om de overige leden van de lijst op een betekenisvolle manier te blijven betrekken bij de lokale politiek. Ook zal er weer aandacht besteed worden aan het aantrekken van nieuwe gepassioneerde medebewoners die zich in willen zetten voor de gemeenschap.

Dank

We zijn zeer dankbaar en bewogen door de vele lovende reacties in de loop van onze campagne, en het vertrouwen dat door 798 mensen in ons is gevestigd. Het is fijn om te weten dat ons (saaie) werk toch nog door zoveel mensen wordt gezien en gewaardeerd. Daar doen we het voor, dat geeft ons energie, en dat zal ons de komende vier jaar in beweging houden. Dankjewel!