Treant Zorggroep kwam vandaag met het nieuws dat het de klinische afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde gaat sluiten op de locaties Hoogeveen en Stadskanaal. Lokaal Betrokken vindt het besluit ‘zorgelijk’.

Al eerder in mei nam de zorggroep het voorgenomen besluit de afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde te willen gaan concentreren op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Dat stuitte op behoorlijke weerstand. In de maanden daarna zijn volgens Treant “alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties uitgebreid met alle betrokken partijen besproken”, daarbij zij terechte zorgen geuit en kritische vragen gesteld.”Ondanks alle betrokkenheid in de regio heeft het niet geleid tot extra kinderartsen” aldus Treant.

Begin van het eind

Lokaal Betrokken vindt het besluit zorgelijk. Fractievoorzitter Jur Mellies: ‘We zijn bang dat met het sluiten van deze afdelingen, in de toekomst mogelijk andere afdelingen gaan volgen’, maar ook ‘wat voor effect gaat het hebben op bijvoorbeeld de spoedeisende hulp?’. Mellies is er niet gerust op: ‘Laten we alsjeblieft hopen dat dit niet het begin van het eind wordt’.

Kinderartsen gezocht

Al eerder heeft Lokaal Betrokken met een petitie getracht Treant van gedachten te veranderen. 6000 mensen hebben deze ondertekend. De petitie is in een speciale raadscommissievergadering op 18 juni door Harma Manning van Lokaal Betrokken, namens de gehele gemeenteraad en de ondertekenaars aangeboden aan bestuursvoorzitter Carla van der Wiel.  Ook eerder dit jaar heeft Lokaal Betrokken met de website www.kinderartsgezocht.nl   geprobeerd kinderartsen te interesseren om naar het noorden te komen. De website is meer dan 3300 keer gedeeld alleen al op Facebook maar heeft jammer genoeg niet tot meer kinderartsen geleid. 

Lees hier het offici√ęle bericht van Treant