Met KinderartsGezocht.nl proberen ze de mogelijke sluiting van de kraamafdeling van het Refaja-ziekenhuis te voorkomen door twee kinderartsen te werven. Op de website worden de voordelen van het werken en wonen in Drenthe benadrukt.

Met de actie hoopt Lokaal Betrokken dat het personeelsgebrek op de andere locatie van Treant in Emmen wordt opgelost, zodat het personeel in Stadskanaal niet verplaatst hoeft te worden.

Volgens Detleff Mellies, de bouwer van de website, slaan partijen als de SP en PvdA helemaal de plank mis met de voorgenomen acties. “Je kunt ieder excuus aangrijpen om voor de bühne te gaan protesteren, maar dat vult de vacatures niet. Als je dan aandacht wil zoeken, doe het dan goed, en laat onschuldigen buiten schot.”

Lokaal Betrokken wil de actie gebruiken om de negatieve aandacht te verbuigen naar productieve en doelgerichte oplossingen. “Natuurlijk is dit niet zo gemakkelijk als een paar spandoeken en een oproep, maar we hopen op deze manier te kunnen laten zien dat meedenken beter is dan tegenwerken.”