Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseerde het Oranjefonds, samen met duizenden organisaties in het land, wederom NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook Lokaal Betrokken was bij drie klussen aanwezig.

Zo waren Frank Piek, Remke Wegewijs-Bos en Henriëtte Langius namens Lokaal Betrokken vrijwilligers bij de NOVO, locatie ‘De Regenboog’. Deze locatie van de NOVO biedt o.a dagbesteding voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Frank, Remke en Henriëtte werden samen met nog 10 andere vrijwilligers en de wethouders Gelling en Brongers hartelijk ontvangen, met een kopje koffie en werd er een korte uitleg gegeven over waar de Regenboog voor staat. Aansluitend werd een rondleiding gegeven. Na een tweede kopje koffie werden de vrijwilligers opgedeeld in aantal groepjes om te wandelen en/of spelletjes te spelen. De vrijwilligers werden goed verzorgd. Zo werden ze verrast door een optreden met gitaren, en konden ze aanschuiven voor een bord bonen- of erwtensoep met roggebrood met spek. Onze mensen hebben de dag als zeer waardevol ervaren.

Bij de STAR hadden Detleff en Jur Mellies zich aangemeld voor een klus.  Vader en zoon waren buiten druk in de weer om twee wagons aanslagvrij te maken, terwijl binnen in de werkplaats leerlingen van de Ubbo Emmius een oude treinwagon aan het opschilderen waren. Fantastisch om te zien hoe de STAR zelf met een leger aan vrijwilligers de museumspoorlijn in de benen houdt. Echt een parel voor de regio!

Chantal Nieman, Michel Zwiers en Harma Manning waren een dag vrijwilliger bij de beste klus van Stadskanaal 2018. Ze mochten helpen bij IVN de Heemtuin. Deze vereniging richt zich op natuureducatie en duurzaamheid.  Om 09:00 uur werd het drietal verwelkomd door de voorzitter H. Bellers. Na het welkomstwoord werden alle deelnemers in groepjes verdeeld om de Heemtuin zomerklaar te maken. De klussen waren o.a. Snoeien, onkruid wieden, paden voorzien van boomsnippers, bankjes schoonmaken. Te veel om op te noemen. Na een heerlijke productieve ochtend kreeg iedereen een lunch aangeboden. Na een gezamenlijke foto was de ochtend dan ten einde. Complimenten aan de vrijwilligers van IVN, die zich met hart en ziel inzetten voor deze vereniging.