De oppositiepartijen PvdA, GBS , Lokaal Betrokken en D66 in de gemeente Stadskanaal vinden dat de gemeente imagoschade oploopt als gevolg van de starre en  hardvochtige houding van wethouder Veenstra (SP) in de zaak rond het bankje op de begraafplaats. ”Inmiddels hebben verschillende landelijke media al bericht over deze kwestie, er is een petitie gestart en zelfs stadsdichters uit het hele land schrijven hierover,” aldus fractievoorzitter Egbert Hofstra van de PvdA.

Volgens de oppositiepartijen had deze zaak al veel eerder moeten worden opgelost. Al in december werd een ingekomen stuk van de familie van meneer Meijer behandeld in de raad. De partijen hebben toen al hun ongenoegen geuit over de gang van zaken.

Imagoschade

“Mensen zijn terecht boos,” aldus Erik Bieze van GBS. “Deze zaak spreekt mensen uit het hele land aan.” Ook de reactie van wethouder Veenstra schiet hem in het verkeerde keelgat. “Ze heeft tot op heden niet gesproken met de familie van meneer Meijer, onbegrijpelijk.” “Zolang deze kwestie blijft duren, wordt de imagoschade voor de gemeente alleen maar groter,” vult Jur Mellies van Lokaal Betrokken aan. De partijen vinden dat de menselijke maat zoek is en dat de wethouder zich star en rigide opstelt. Klaas Pals van D66: “Het bankje staat er al vijf jaar en is al die tijd gedoogd; stel de mens centraal boven de regels.”

De oppositiepartijen willen deze zaak snel opgelost hebben. Daarom hebben ze een spoeddebat aangevraagd.