De Raad van State heeft bepaald dat de bouw van het windmolenpark Veenkoloniën definitief door mag gaan. Dit ondanks hevig verzet tegen de komst van de 45 molens. De Raad van State vindt het halen van milieudoelen toch belangrijker.

Lokaal Betrokken betreurt de beslissing van de Raad van State. Lijsttrekker Jur Mellies hierover: ‘we hadden gehoopt dat door de grootschalige plannen voor zonneparken aan beide zijden van de provinciegrens, dat de Raad van State wellicht tot inkeer zou komen’. De Raad dacht er toch anders over,

Nog geen gelopen race

Jan Nieboer, voorman van de protestbeweging Tegenwind, is ondanks de uitspraak nog strijdbaar. Aan RTV Noord vandaag: ‘deze uitspraak is een voetnoot in een acht jaar durende ellende, die nu een heviger fase in zal gaan’, stelt hij. ‘De uitspraak van de Raad van State is slechts een radar in het ondergronds groeiende verzet tegen de windmolens.’ Wat hem betreft komt er geen enkel windturbine. ‘Bij iedere windturbine die gebouwd wordt, waar een bouwvergunning voor wordt aangevraagd, gaan we tegen in verweer.’ Zo liet hij RTV Noord weten.