Gisteravond in de raadsvergadering heeft de fractie van Lokaal Betrokken samen met drie andere raadsfracties een motie ingediend die het college oproept het beruchte kruispunt in Musselkanaal aan de Exloërweg/Sluisstraat op de korte termijn veiliger te maken.

Op het bewuste kruispunt gebeuren geregeld ongelukken. In de gemeenteraad is daar in het verleden meermalen aandacht voor gevraagd maar er is nooit iets aan gedaan. Een aantal weken geleden was het weer raak op het kruispunt. Dat was voor fractievoorzitter Jur Mellies van Lokaal Betrokken de spreekwoordelijke ‘druppel’: “Er moet nu iets gebeuren. Dit kan écht niet langer zo.” De oplossing hoeft wat hem betreft niet eens veel te kosten. “Een aantal stopborden en wat witte zigzag strepen op de weg en het wordt al een stuk veiliger.” aldus Mellies.

In een reactie op de ingediende motie beloofde wethouder Goziena Brongers op de korte termijn iets te gaan doen aan het kruispunt. Ook zal in het kader van het nog vast te stellen gemeentelijk verkeer en vervoerplan onderzocht worden wat er mogelijk nog meer gedaan kan worden om het kruispunt veiliger te maken.